VAIETUT MUISTOT

Vaietut muistot

Tervetuloa turvallisesti teatteriin (päivitetty 10.9.2020)

Me Loimaan teatterilla haluamme tarjota katsojillemme mahdollisimman turvallisen teatterielämyksen. Jotta turvallisuus toteutuu, noudatamme kaikkia viranomaisten antamia ohjeita. Tämä edellyttää sekä meiltä että teiltä, rakas yleisömme, tässä ajassa erityisjärjestelyjä näytösten aikana. Turvallisuuden takaamiseksi pyydämme siis teitä noudattamaan seuraavia ohjeita.

  • Hankithan lippusi ennakkoon. Kun varaat tai ostat lippuja, varmistathan, että yhteystietosi ovat ajantasalla. Näin teatterin poikkeusviestintä tavoittaa sinut tarvittaessa. Mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämisen varalta meidän on tärkeää tietää, keitä esityksessämme kulloinkin on. Suosittelemme myös vahvasti Koronavilkun käyttämistä.
  • Yhteisen turvallisuuden vuoksi pidäthän riittävää etäisyyttä muihin katsojiin ja henkilökuntaan. Huomioithan turvavälin (1-2m) erityisesti mahdollisissa jonotustilanteissa sekä väliajalla. Vain osa katsomostamme on käytössä, jotta turvavälit toteutuvat. Henkilökuntamme ohjaa katsojat saliin saapumisjärjestyksessä turvallisuus huomioiden. Saman seurueen henkilöt voivat istua vierekkäin.
  • Vältäthän turhaa liikkumista väliajalla. Mikäli poistut salista, palaathan takaisin samalle paikalle. Väliajalla katsomoon saa myös jäädä istumaan.
  • Väliaikatarjoiluun tarvittava lipuke suositellaan ostettavaksi saavuttaessa teatterille. Tarjolla kahvi + leivonnainen hintaan 5 €.
  • Olemme tehostaneet pintojen siivousta ja desinfiointia. Huolehdithan itse myös käsiesi pesemisestä ja käytäthän käsidesiä, jota on saatavilla useassa pisteessä.
  • Saavuthan teatteriin vain täysin terveenä. Jääthän kotiin lepäämään, mikäli tunnet itsesi sairaaksi. Sairastapauksissa vaihdamme kuluitta liput käytettäväksi myöhemmin.
  • Maksamisessa suosimme korttimaksamista.
  • Kasvomaskien käytössä noudatamme viranomaisten suosituksia ja suosittelemme kasvomaskien käyttöä teatterissa. Myös henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja. Noudatathan myös yskimishygieniaa eli suojaat muut mahdollisilta pärskeitä.
  • Narikka ei ole käytössä. Päällysvaatteet voi ottaa mukaan katsomoon tai jättää esimerkiksi autoon.
  • Mikäli haluat muistaa näyttelijöitä kukkasin tai muilla lahjoilla, ne tulee jättää nimikortilla varustettuna niille tarkoitettuun koriin näyttelijöille toimitettavaksi.

Kiitos, että autat meitä huolehtimaan yhteisestä turvallisuudestamme!

Näytöksessä on tilaa. Osta liput

Näytöksessä on tilaa. Osta liput

Näytöksessä on tilaa. Osta liput

Näytös on loppuunmyyty

Näytöksessä on tilaa. Osta liput

Näytöksessä on tilaa. Osta liput

Näytöksessä on tilaa. Osta liput

Vaietut muistot on draamamusikaali, joka sukeltaa 1950-luvun suomalaisten elämään pienessä kirkonkylässä. Suomen valtio ja yksittäiset ihmiset kulkevat kohti uutta tulevaisuutta sota-ajan jälkeen. 

Johanna Nieminen jatkaa äitinsä perustamaa kyläkahvilaa ja aloittaa näin itsenäisen elämänsä nuorena naisena. Neito Maria Suominen työskentelee kahvilassa, mutta haluaa oikeasti kirjoittaa ja päästä kaupunkiin.  Kylällä aloittaa uusi postimies Olavi Rinne, joka tuntuu hiukan liian jäyhältä. Yllättäen paikalle pelmahtaa myös kauppamatkustaja Toivo, jonka saapuminen käynnistää yhden jos toisenkin tapahtumaketjun. Keitä muita tuntemattomia kylällä vierailee, ja millä seurauksilla? Entä miten pitäisi suhtautua Mustosten sisarusten omituiseen käytökseen? Ovatko muutkaan sitä, miltä päällepäin näyttävät?

Tarinan ihmiset kantavat sisällään elettyä elämää, mikä on jättänyt jälkensä jokaiseen omalla tavallaan. Pinnan alla on lukuisia asioita ja muistoja, joista ei puhuta. Muistoja, jotka ovat kuitenkin läsnä kaiken aikaa, vaiennettuina.

Vaietut muistot yhdistää hersyvää komediaa, lempeää romantiikkaa ja elämänmakuisia ihmiskohtaloita. Esitys henkii 1950-luvun suomalaista maailmaa. Tulkinta on raikas ja musiikissa painottuvat ajattomuus, vahvat tunnelmat sekä runsaat laulusovitukset.
Produktio tehdään yhteistyössä Loimaan työväenopiston kanssa.


Tiedustelut: 040 5742 065 /  liput@loimaanteatteri.fi

Käsikirjoitus: Lea Karolius
Ohjaus / musiikki: Merikerttu Mutala
Puvustus / maskeeraus: Elina Keskitalo

Lavastus: Jani Hägg & Markku Ahokas

 

NÄYTTELIJÄT


Alva Eklund
Petja Eklund
Maria Eklund

 Robert Eklund
Jani Hägg
 Sanna Lehti
Tiina Lehto
 Leena Mahlamäki / Tarja Rantanen
 Matilda Mahlamäki
 Ossi Mäkelä
Anna Mäkinen
Jarmo Suokas
Aija Tapio
 Kari Vuorinen
 Iina Wahlström